Megjelenések

Pokemon Series

Cím: Pokemon
Angol cím: Pokémon
Japán cím: ポケットモンスター
Egyéb cím(ek): Pocket Monsters, Indigo League, Adventures on the Orange Islands, The Johto Journeys, Johto League Champions, Master Quest
MyAnimeList: [link]
Trailer: [link]
Részek összesen: 276
Szezon: 1997 - Tavasz
Típus: TV
Besorolás: PG - Children
Forrás: Game
Értékelés: 10/7.39
Studió: [OLM]
Producer: [TV Tokyo], [TV Tokyo Music], [Studio Jack]
Téma: -
Műfaj: [Action], [Adventure], [Comedy], [Fantasy]
Egyéb Műfaj: [Kids]
Explicit Műfaj: -
Fordította: [DD_Fansub]

Leírás:

Pokemon – egy anime, amelyről majdnem mindenkinek a sorozat jut eszébe, amely bevezette az animék világába.

De miért is van ez így?
A Pokemon elsősorban kisebbek számára készült. Ez megmutatkozik a vérmentességben, és a kicsiknek szóló történetben. Azon leghíresebb animék közé tartozik, amelyek a japán kisgyermekeknek készültek, kifejezetten az animék világába való bevezetésként.

Keletkezésének körülményei
Sokan tévesen azt mondják, hogy a sorozat teljes alapjául az azonos című Nintendo játék, és annak szereplői szolgáltak. Ez egy teljesen téves állítás, mert eredetileg az animében megtalálható Pokemonokhoz hasonló alakok voltak a verekedős Nintendo játék főszereplői. Jóval később, körülbelül egyidőben az anime indulásával csinálták meg a sorozatban fellelhető szereplőkkel azonos kinézetű, és ennek alapjául saját kitaláció alapján a játékot. Ezért van az, hogy az animébe rengeteg olyan karaktert beleraktak, ami az előbb említett saját, a game készítők kitalációja alapján lett megformálva. Később pedig rajzoltak egy mangát is, amelynek teljesen különálló fejezetei is voltak, más karakterekkel és történettel.

A történetről
Satoshi (talán Ashként elterjedtebb) Masara városban él, és alig várja tizedik születésnapját. Ebben az időpontban ugyanis a Pokemonvilág tízévesei Pokemonedzővé válhatnak, és elindulhatnak vándorolni a Pokemonmesterré válás útján. A jelentkezők három Pokemon közül választhatnak: Zenigame, Fushigidane, Hitokage. Satoshi éjjel fennmaradva tanulmányozza Orchid Professzornak, a város Pokemonkutatójának videofelvételét a Pokemonedzővé válás első napjáról. Alvás közben pedig álmában teszteli a választható Pokemonok erejét. Ám ennek is megvan a következménye: főhősünk elalszik, és mire odaér a professzorhoz, a választható Pokemonok elfogytak. Végül kap egy negyedik fajta Pokemont, egy Pikachut. Ez a kis egérszerű teremtmény először nagyon utálja gazdáját, ám amikor az erdőben megmenekítik egymást egy feldühödött Onisuzume csoport elől, örök barátságot kötnek. Ebben a menekülésben akadnak bele Kasumiba (Misty), akinek elveszik a biciklijét, amit aztán elhagynak, és az odalesz. Satoshi a közeli város Pokemonközpontjába viszi Pikachut, ahol meggyógyítják a kis pokemont. Ezalatt megjelenik Kasumi, dühösen, égett biciklijével, kárpótlást akarva. Ám ezt a dolgot Piakchu sérülése miatt hanyagolják egy időre. Közben megjelenik a Rakéta Csapat néhány tagja is, akik főleg ritka, és erős Pokemonokat lopnak. Első alkalommal sikerül lerázni őket, de később szinte minden epizódban feltűnnek gonosz terveikkel. A kis csapathoz Kasumi csatlakozik, majd pedig Brock, egy Pokemon-aréna edzője is (gomen, elfelejtettem a japán nevét). Satoshi meg akarja szerezni az összes Pokemont, és a legnagyobb Pokemon mester akar lenni.

Csatlakozz a közösséghez!

Már 14 éve, 6 hónapja és 4 napja csak értetek.
Az elmúlt 30 percben online látogatók: 22
Jellenlegi verzió: 6.1.6